Gymtijden

Beweegaanbod
Afgelopen schooljaar 2019-2020 zijn de gymlessen gegeven door de buurtsportcoach samen met een CIOS beweegteam.
Een CIOS-beweegteam wordt ingezet op 2 dagen per week, op woensdag en donderdag.  Zij geven op deze 2 dagen de gymlessen en gebruiken de overige tijd op donderdag om activiteiten tijdens de pauzes en het bewegend leren te geven.

Het CIOS-beweegteam bestaat uit 4 studenten: Roy Budding, Coen Barten, Jim Schut en Twan van Mourik, 3e en 4e jaars CIOS-studenten.
Zij worden begeleid door buurtsportcoach Roy van Roekel.


Pleinspellen

Op donderdag zullen er in de ochtendpauze 3 verschillende spellen worden aangeboden aan de kinderen uit groep 3 t/m 8. Alle kinderen doen hier aan mee. Tijdens het buiten spelen na/voor de lunch zullen de studenten het hockey, voetbal en 1 ander beweegspel begeleiden, deelname van de kinderen is dan vrijwillig.


Bewegend leren

Tussen 11 en 12 uur zal het beweegteam het bewegend leren aanbieden. In circuitvorm zullen automatiseer-oefeningen voor rekenen en spelling worden aangeboden aan steeds wisselende groepen.


Sportdagen en buurtsport

Ook wordt het CIOS beweegteam ingezet bij bijv. sportdagen en buurtsportactiviteiten.


Gymlessen
De gymlessen worden gedurende het hele jaar gegeven door een CIOS-beweegteam. Tijdens de lessen zal er ook een buurtsportcoach aanwezig zijn, evenals de eigen leerkracht van uw kind.

donderdag:
8.30 uur –   9.30 uur:      groep 1/2 en 2/3
9.30 uur – 10.30 uur:      groep 4/5
10.30 uur – 11.30 uur:    groep 6/7 en 7/8

Groep 1/2 en 2/3 starten op woensdag in sporthal De Eng. Deze is open vanaf 8.20 uur. Tussen 8.20 en 8.30 uur kunnen kinderen zich omkleden voor de gymles.

Kleding:
Voor de gymlessen in de groepen 1/2 vragen we u om er voor te willen zorgen dat de kinderen beschikken over een makkelijk shirt, een sportbroekje en gym/sportschoenen (met klittenband of elastiek) wat ze makkelijk zelf kunnen aan- en uittrekken.

Voor de groepen 3 t/m 8  graag een shirt, sportbroekje en gym/sportschoenen.

Wilt u de naam van uw kind in de gymspullen/schoenen zetten?